Imprimeix
PDF

Els socialistes aposten per un PIAT que garanteixi l'accés a l'habitatge i la sostenibilitat de la Mallorca del futur

Garrido i Alfonso Rodríguez 10-10-17Els Socialistes de Mallorca han celebrat una xerrada informativa amb l'Agrupació Socialista de Calvià per debatre sobre la regulació del lloguer turístic i el Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics.

Un pla que la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, ha assegurat que «es troba en un estat bastant avançat de redacció» i amb el qual «pretenem garantir l'accés a l'habitatge i sobretot la sostenibilitat de la Mallorca del futur».

En aquest sentit, Garrido ha detallat que el PIAT dividirà l'illa en 10 subsistemes territorials dels quals «Calvià serà un d'ells» i que «a Mallorca mantendrem el sostre de places turístiques que estableix la llei turística recentment aprovada al Parlament».

Pel que fa a la regulació del lloguer turístic, Garrido ha avançat que la zonificació dividirà l'illa de Mallorca en 6 zones, segons siguin sòl rústic comú, sòl rústic protegit, zona costanera saturada, zona costanera no saturada, nucli urbà d'interior saturat i nucli urbà d'interior no saturat.

De fet, la secretària general ha explicat que «hem identificat 6 nuclis turístics madurs i saturats que no tendran noves places turístiques fins que facin un pla de reconversió de la zona».

Finalment, Garrido ha remarcat que tot i que el PIAT servirà per ajudar a garantir el dret a l'accés a l'habitatge, es tracta «d'una tasca de tots, d'administracions públiques però també de propietaris». Així i tot, la socialista ha apuntat que la Llei d'Habitatge, actualment en tramitació parlamentària, «fa una aposta molt forta per posar habitatge públic a disposició de la ciutadania».

Per part seva, el secretari general dels Socialistes de Calvià i batle del municipi, Alfonso Rodríguez, ha agraït la valentia de Govern i Consell per posar fil a l'agulla i regular el lloguer turístic, i ha expressat que «l'objectiu d'aquestes normatives ha de ser garantir la convivència entre els usos residencials i els turístics».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube