Imprimeix
PDF

Els Socialistes de Mallorca reclamen la derogació de la Llei Montoro per ser «el retrocés més gran de la democràcia pels nostres ajuntaments»

Assemblea de Regidors i Regidores gener 2017Els Socialistes de Mallorca han iniciat el curs polític amb la constitució de l'Assemblea de Regidors i Regidores, un espai de debat i reflexió sobre aquelles qüestions que afecten i preocupen als municipis de l'illa.

En una trobada celebrada a Búger, s'ha analitzat la resposta socialista a la Llei Montoro, la qual impedeix als ajuntaments sanejats invertir el superàvit que tenen guardat als bancs. La secretària de Política Municipal, Susana Sumelzo, ha acusat al ministre Montoro de formar part «del Govern més antimunicipalista de la història», per la qual cosa ha exigit al PP «que deixi d'ignorar als batles i batlesses i als ajuntaments amb una regla de despesa injusta».

De fet, Sumelzo ha definit la Llei Montoro com «el retrocés més gran per als nostres ajuntaments en democràcia amb un Govern d'Espanya que no deixa invertir el superàvit per tapar els seus propis incompliments».

En el mateix sentit s'ha pronunciat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, qui ha considerat important que els ajuntaments puguin tenir les eines que necessiten per fer bones polítiques per a la ciutadania. «Per això des del Govern de les Illes Balears hem incrementat els recursos per al Fons de Cooperació Local i hem invertit en els nostres municipis amb l'objectiu de redistribuir millor la riquesa i tenir millors serveis públics».

Per això, la secretària general ha denunciat que la Llei Montoro «aniquila la possibilitat que els ajuntaments puguin donar els serveix que es mereix la ciutadania amb els seus propis recursos, com el cas paradigmàtic d'Alcúdia, que té 50 milions d'euros de superàvit al banc que l'Estat no els deixa invertir».

Armengol ha recordat que els efectes de la regla de despesa del PP «ara també els notam les comunitats autònomes, ja que enguany hem hagut de deixar d'incloure 200 milions d'euros dels nostres ingressos als pressuposts del 2018 per complir amb aquesta normativa».

Per part seva, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, ha recordat que «la Llei Montoro es va fer en un moment de crisi que ja no és tal perquè ens trobam en un context de creixement econòmic», per la qual cosa «entenem que aquesta normativa segueix en vigor amb un caràcter ideològic per controlar la despesa de l'Estat i controlar els ajuntaments».

Per això, Garrido ha apuntat que «no podem permetre que aquesta llei continuï endavant». En aquest sentit, els Socialistes de Mallorca han agafat la iniciativa i presentaran mocions a tots els ajuntaments de l'illa perquè es pronunciïn contra una regla injusta i que els ofega.

Finalment, Garrido ha avançat que «començam l'any amb el partit en marxa i amb el valor més gran que tenim els socialistes, que són els nostres regidors i regidores que cada dia es deixen la pell per millorar la vida de la ciutadania».

L'Assemblea de Regidors i Regidores serà presidida per la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet i en la sessió d'avui també s'ha parlat de la contractació socialment responsable, amb l'exemple de José Hila des de l'Ajuntament de Palma, i de com elaborar uns pressuposts participatius des del consens i el diàleg, amb l'exemple del batle d'Artà, Manolo Galan, que ha aprovat els comptes pel 2018 per unanimitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube