Imprimeix
PDF

Els Socialistes de Campanet denuncien el descontrol i el caos de l'Ajuntament en matèria de contractació

Rosa Maria BestardEls socialistes de Campanet han denunciat el descontrol que es viu a l'Ajuntament de Campanet en matèria de contractació. Segons ha explicat la portaveu socialista, Rosa Maria Bestard, el consistori "acumula contractes i borses caducades, a més de places sense cobrir que repercuteixen negativament en el bon funcionament dels serveis al poble".

El Centre de Dia és un dels casos més sonats. Si bé l'Ajuntament estava content amb l'empresa adjudicatària i tenia intenció de prorrogar-li el contracte, no ho va poder fer, ja que, per manca de previsió, el contracte s'havia deixat caducar. Ara, es compleix un any de tot això i l'Ajuntament encara està pendent de tornar a treure el Centre de Dia a concurs, "provocant una situació injusta i d'inseguretat als treballadors i usuaris del centre", ha lamentat Bestard.

De fet, Bestard també ha criticat que a l'escola han patit una situació similar per la deixadesa del govern municipal, ja que "una de les netejadores s'ha donat de baixa, però cap de les treballadores de la borsa l'ha pogut cobrir perquè les llistes s'havien deixat caducar". Per sortir del pas, la batlessa va decidir contractar l'empresa de la seva nora per cobrir la baixa, i només després que els socialistes es queixessin al ple d'aquesta situació va treure la plaça al SOIB.

També s'ha demanat al SOIB una plaça de peó per a la brigada municipal de neteja, tot i que en aquest cas, el que crida l'atenció, és que sí que hi ha una borsa activa des de la qual es podria cobrir la baixa. Segons els socialistes, el primer d'aquesta llista, precisament, porta tres mesos a l'atur després d'haver sigut acomiadat injustament. L'Ajuntament va contractar el treballador en virtut de la llista, però només li va fer un contracte de mig any quan se li podria haver fet un contracte d'interinitat mentre no es creï la plaça. Si bé "en un primer moment l'Ajuntament va admetre l'errada, ara es neguen a fer marxa enrere i readmetre el treballador", ha dit Bestard, provocant una situació de "discriminació intolerable" cap a la seva persona.

D'aquesta manera, els socialistes fa estona que reclamen que es creï una borsa, també, per cobrir la vacant d'oficial primera de la brigada i així generar ocupació amb igualtat d'oportunitats, però també per aquesta plaça la batlessa Solivellas ha preferit recórrer al SOIB.

A més a més, al març de 2017 es va treure una borsa de treball per a dur a terme la primera fase de l'ordenació, catalogació i digitalització de l'arxiu municipal, "però el procediment es va fer amb manca de transparència i d'igualtat d'oportunitats, pel que tant els socialistes com altres persones afectades van presentar al·legacions". Unes demandes a les quals mai s'hi va donar resposta, i la contractació, senzillament, es va deixar en stand by, tot i que es presentaren moltíssims aspirants per cobrir la plaça.

L'assessorament laboral de l'Ajuntament és un dels temes que els socialistes també han qüestionat, ja que l'últim regidor que ha entrat a l'equip de Govern, que no anava a llistes, és accionista de la gestoria que duu els temes laborals de l'Ajuntament.

"És cert que la llei Montoro posa traves als Ajuntaments a l'hora de crear ocupació, però a Campanet el vertader problema és la falta de compromís de MÉS. Creim que l'Ajuntament hauria de servir de motor per crear ocupació, i més en l'actual conjuntura econòmica, però no ho fan per una deixadesa i manca de gestió i transparència que són escandaloses", ha insistit Bestard.

Els Socialistes de Campanet duen temps denunciant aquesta situació, i reclamen a l'equip de Govern "que aturi aquest descontrol frenètic", ja que, diuen, això acaba repercutint en els serveis que es presten a tots els campaneters i campaneteres.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube