Imprimeix
PDF

Marc Pons: "A Balears només es fa habitatge públic quan governa l'esquerra"

TPQI Habitatge PalmaEls socialistes han iniciat a Palma la segona part de la campanya Treballam Pel Que Importa, centrada en explicar a la ciutadania totes aquelles mesures que s'estan impulsant per garantir un habitatge digne.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha estat l'encarregat de deixar clar que "a Balears només es fa habitatge públic quan governa l'esquerra, per la qual cosa necessitam un Pacte d'Estat en aquesta matèria que impedeixi que es torni enrere tot el que estam impulsant, però la dreta no vol perquè no és el seu model".

Prova d'això, ha explicat Pons, és que "al Baluard d'El Príncep s'acaba d'inaugurar un hotel a un solar que estava habilitat per fer habitatge públic abans que Biel Company el vengués la passada legislatura".

Davant la nul·la política en matèria d'habitatge del PP, el conseller de Territori ha defensat que "hem iniciat un Pla d'Habitatge amb 50 milions d'euros que ens permetran tenir 511 nous habitatges públics aquesta legislatura, a la qual cosa hem de sumar la primera Llei d'Habitatge de Balears amb la qual els grans tenidors hauran de cedir habitatges buits al Govern per dedicar-los a lloguer social".

Així i tot, Pons ha explicat altres mesures de l'Executiu per afavorir l'accés a un habitatge digne com les ajudes pel lloguer de les quals "més de 3.000 famílies se'n veuran beneficiades enguany".

En el mateix sentit s'ha pronunciat la Secretària General dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, qui ha apostat per "fer política d'habitatge sempre, sigui quin sigui el moment econòmic, perquè cada vegada que governa el PP desfà tot el que havíem posat en marxa". De fet, la dirigent socialista ha recordat que "els populars no consideren necessària una Llei d'Habitatge, ja que són els únics que van presentar una esmena a la totalitat per tombar-la".

Per part seva, el Secretari General dels Socialistes de Palma, Jose Hila, ha celebrat que "a Palma es torna a fer habitatge públic gràcies a la bona coordinació entre les distintes administracions públiques, i a més a més, per primera vegada des de Cort donam subvencions pel lloguer als i les joves de Ciutat".

Un altre puntal de la gestió socialista, ha insistit Hila, ha estat l'Oficina Antidesnonaments, "amb la qual hem ajudat 7.000 persones i hem aturat el 70% dels desnonaments tramitats, demostrant que sí es pot fer alguna cosa quan els bancs et treuen de casa, al contrari del que deia el PP".

Finalment, a la trobada també ha participat el Secretari General de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, Marc López, qui ha posat de manifest que "a Balears els nostres joves han de dedicar un 130% del seu sou a pagar el lloguer, quan l'estimació és que s'hauria de destinar-hi un 30%", a la qual cosa s'ha d'afegir que "només 2,5 de cada 10 joves de les illes es poden emancipar".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube