Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE aposta per consolidar el Servei d'Atenció Domiciliària i afavorir l'atenció de les persones dependents en el seu propi entorn

TPQI Sóller SocialEls socialistes han celebrat un acte a Sóller, en el marc de la campanya Treballam Pel Que Importa, per explicar tot allò que s'està fent des de les institucions per garantir els drets i el benestar social.

El secretari d'Idees i Programes del PSIB-PSOE i vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, ha avançat que el nou model de serveis socials impulsat pels socialistes passa per "estendre el nou Servei d'Atenció Domiciliària a tota Mallorca i garantir que les persones són ateses a casa seva, la qual cosa ajudarà també a baixar les llistes d'espera per a una plaça residencial".

En els vuit mesos que duu aquest servei en marxa, tal com ha avançat De Juan, ja s'atenen a 115 persones. Així i tot, el socialista també ha insistit en el canvi de polítiques respecte l'anterior legislatura amb el PP, ja que "mentre ells no van fer cap plaça per a persones dependents en quatre anys, nosaltres ja n'hem creat 380 de noves, a més de reformar la Llar d'Ancians i La Bonanova".

A tot això, es suma la inversió, que segons De Juan "ha augmentat en 20 milions d'euros, tenint en compte que si el 2015 s'atenien a 1.800 persones dependents, ara n'atenem a 4.300".

Per això, el socialista ha expressat la necessitat de "seguir governant quatre anys més per consolidar tots els drets i serveis socials que estam tornant a garantir aquesta legislatura".

En el mateix sentit s'ha explicat la secretària de Serveis Socials del PSIB-PSOE, Bea Gamundí, qui s'ha mostrat orgullosa de la recuperació de la quarta pota de l'Estat del Benestar, com és la dependència, deixant clar que "hem augmentat en un 48% el nombre de persones beneficiàries.

Gamundí ha destacat també la creació d'un nou dret social aquesta legislatura, com és la Renda Social Garantida, la qual "suposa una prestació periòdica per garantir les necessitats bàsiques de les persones, a la qual destinam 16,5 milions d'euros anuals de pressupost". De fet, la socialista ha recordat que ara s'inverteix un 20% més de pressupost en despesa social.

Finalment, la secretària de Serveis Socials ha celebrat el compromís del nou Govern d'Espanya amb els més vulnerables, tant amb l'anunci de crear un comissionat per combatre la pobresa infantil com amb la voluntat d'acollir als més de 600 immigrants que romanen al vaixell Aquarius a la deriva.

Per part seva, el diputat Jaume Garau ha explicat la Llei del Tercer Sector, aprovada recentment per unanimitat al Parlament de les Illes Balears i en la qual es regula la col·laboració entre les entitats d'aquest àmbit i les administracions públiques.

L'acte, celebrat al Casal de Cultura, ha estat presentat pel secretari general dels Socialistes de Sóller, Jaume Mateu, qui ha refermat el compromís dels socialistes amb el benestar de les persones i amb els drets socials, tal com s'està demostrant amb totes les mesures explicades des de la voluntat de seguir-les impulsant la propera legislatura.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube