Imprimeix
PDF

Invertim 9,3 milions d'euros per seguir convertint La Misericòrdia en el Centre Cultural de referència a Mallorca

Carme Palomino i Xesc Miralles reforma MisericòrdiaEl vicepresident primer, Francesc Miralles, i la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, responsable del projecte, han presentat aquest migdia la segona fase del Projecte de rehabilitació de l'edifici de la Misericòrdia.

Amb un pressupost de 9.337.775,47 euros el projecte ja disposa de la llicència d'obra de l'Ajuntament de Palma. A partir d'ara es redactaran els plecs administratius i sortirà a licitació una obra que està previsit que s'iniciï en el segon trimestre de 2018 i que tengui un termini d'execució de 36 mesos.

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha manifestat la seva satisfacció per poder iniciar la segona fase de rehabilitació de la Misericòrdia, recuperant d'aquesta manera un espai emblemàtic de la ciutat.

"Ens trobam davant una de les majors inversions en infraestructures culturals d'aquesta legislatura", ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, "i representa un passa molt important per convertir la Misericòrdia en un centre cultural de referència a Mallorca".

Característiques del projecte

"Aquesta segona fase de rehabiltació suposa la recuperació de 7.688 metres quadrats en espais que ocupaven l'antic Hospital de Nit, l'antic dipòsit de l'Arxiu General, el Pati de les Dones, la terrassa dels estenedors, la coberta i les façanes corresponents", tal i com ha explicat la consellera Carmen Palomino.

El Pati de les Dones és un dels punts neuràlgics que es reformaran. Totes les façanes es restauraran i es deixarà el pou central i l'entrada des del carrer Misericòrdia.

Per altra banda, les sales de l'antic Arxiu General es rehabilitaran per a poder convertir-les en sales expositives. A aquest espai s'hi accedirà a través de les 8 portes que hi ha a la terrassa dels estenedors que tendrà una rampa d'accés des del jardí.

Com gran novetat, la consellera Palomino ha anunciat que s'incorporarà com annex al projecte la recuperació de l'aljub que es troba baix el pati de les dones, i que es preveu que té més de 300 anys d'antiguitat. Es tracta d'una infraestructura de 255 metres quadrats i 6 metres d'alçada que serà accessible des de les sales de l'antic Arxiu General a través d'una rampa.

La Misericòrdia, centre cultural de Mallorca

La segona fase de reforma de la Misericòrdia fa passes perquè l'edifici esdevengui un centre cultural de referència per a la ciutat de Palma però també per al conjunt de l'illa. "Duim dos anys treballant de valent per donar forma a aquest projecte amb diferents iniciatives", ha assenyalat el vicepresident primer, Francesc Miralles.

En aquest sentit, Miralles ha destacat que la Misericòrdia és una de les quatre seus del Museu d'Art del Consell de Mallorca, que acollirà exposicions permanents de les obres del fons d'art del Consell, "i això vol dir créixer en espais expositius". També ha de ser un espai de referència del Sistema Bibliotecari de Mallorca, allotjant la Biblioteca Central de Mallorca: "implica un creixement de l'actual Biblioteca de Cultura Artesana i la necessitat de nous espais de consulta i un dipòsit legal de llibres". La Misericòrdia també acull, actualment, l'Arxiu del So i de la Imatge (ASIM), que pot convertir-se en Filmoteca amb la dotació de nous serveis com una sala de projeccions i espais destinats a l'estudi i divulgació del patrimoni audiovisual i sonor de Mallorca. A més "la Misericòrdia no pot viure d'esquena a la seva pròpia història i aquest centre cultural que estic dibuixant també ha de comptar amb un espai d'interpretació de la història d'aquests espais, que són part del patrimoni immaterial de molts mallorquins", ha afegit Miralles.

La ubicació d'aquests espais és el que s'està concretant actualment a través d'un Pla d'Usos Culturals de la Misericòrdia que està previst tenir enllestit a mitjans del mes de novembre. "Per tant, la feina a fer no acaba amb aquestes obres. Aspiram a veure la Misericòrdia convertida en un centre de dinamització de la cultura, amb autonomia com a centre cultural, i que assumeixi el lideratge que li pertoca com a agent dinamitzador econòmic i social de Mallorca", ha conclòs el vicepresident Miralles.

Història del projecte

El primer avantprojecte de rehabilitació integral de la Misericòrdia es va aprovar al 1998 al Ple del Consell de Mallorca. Tres anys després, es varen iniciar les obres les obres de la I fase que finalitzaren al 2003.

Des d'aquell moment, s'han anat fent algunes obres de millora a façanes, jardins, patis i exteriors i, també, s'han acondicionat espais per a poder-hi treballar.

Al 2007, es va redactar l'avantprojecte de la II fase que es va recuperar al 2015 i que podrà ser una realitat en els propers anys.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube