Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera que amb el pressupost pel 2018 el Consell «agafa pes polític per tenir més autonomia i afrontar els problemes socials»

Ple CIM pressuposts 18El ple del Consell de Mallorca ha aprovat inicialment els pressuposts pel 2018, que pel Grup Socialista «donen més pes polític a la institució».

Així ho ha defensat el portaveu, Miquel Àngel Coll, qui ha destacat que per primera vegada «el Consell disposarà de més recursos que el mateix Govern per atendre les necessitats dels que més ho necessiten». De fet, el pressupost torna a ser el més social de la història del Consell, amb 196 milions d'euros per benestar social.

Pel portaveu socialista, el Consell no només creix via llei de finançament, sinó també per voluntat política, «la qual cosa ens permet una aposta per una major governança, per més autonomia i per afrontar els problemes socials».

Un creixement que, tal com ha explicat Coll, servirà «per la construcció de dues residències de gent gran, la reforma d'altres centres, millorar l'atenció assistencial o per concretar 441 noves places de discapacitat intel·lectual, 25 per discapacitat auditiva, 80 per discapacitat física i 65 per salut mental».

El portaveu socialista també ha fet èmfasi en la part municipalista del pressupost, amb 33,5 milions d'euros per als ajuntaments «que serviran per a la millora d'instal·lacions esportives, inversions i ajudes».

Coll també ha apuntat que «el Consell ha de defensar la mallorquinitat, la nostra identitat, els nostres valors paisatgístics, culturals i patrimonials». Per això, el pressupost possibilitarà la reforma del Teatre Principal d'Inca o consolidar el Monestir de Bellpuig a Artà.

A més a més, el Grup Socialista considera fonamental el nou model territorial que definirà el pressupost pel 2018 i la protecció del nostre entorn, tot i que lamenta que «seguim sense notícies dels 100 milions d'euros que el Ministeri de Foment ens deu a càrrec del conveni de carreteres», criticant que «mentre Canàries cobra religiosament, els doblers de Mallorca ni tan sols estan pressupostats».

Per tot això, Coll considera que amb els comptes per l'any que ve que avui s'han aprovat inicialment «hem aconseguit substituir el relat de la insignificança del Consell pel de la rellevància de la presa de decisions d'aquesta institució en favor de Mallorca».

Finalment, el Grup Socialista també ha votat en contra de les esmenes a la totalitat presentades als pressuposts pel PP i per Ciutadans perquè «ni tan sols amb les esmenes parcials han tengut capacitat de donar resposta a les necessitats reals de la ciutadania». De fet, crida l'atenció que tot i voler el rebuig del pressupost tal i com està plantejat, el PP només ha presentat esmenes per valor d'un 6,5% del pressupost i Ciutadans, del 0,25%, per la qual cosa «entenem que el PP veu bé el 93,5% del pressupost i Ciutadans n'aprova el 99,75».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube