Imprimeix
PDF

Javier De Juan: «Amb l'ampliació de les competències en serveis socials enfortim el Consell de Mallorca per donar resposta als més vulnerables»

Javier de Juan Ple CIM 05-12-17El ple del Consell de Mallorca ha aprovat l'ampliació de les competències en matèria de serveis socials, un fet que segons el conseller del Grup Socialista, Javier de Juan, «és una bona notícia pels que creim en una institució generadora de serveis públics de qualitat, propera a la ciutadania i en la qual és millor que les màquines estiguin en marxa i no aturades».

L'ampliació d'aquestes competències, tal com ha explicat De Juan, suposarà la incorporació a la xarxa del Consell de la residència d'Oms i Sant Miquel, els centres de dia d'Oms, Ca'n Clar i Son Perxana, els centres de promoció de l'autonomia de Son Bru i Ca'n Real, la gestió de més de 800 places de residències privades concertades i el finançament del servei d'ajustament personal de persones amb discapacitat a centres especials d'ocupació. Per tant, tot plegat implicarà la incorporació de més de 150 nous treballadors a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials i la gestió de 18 milions d'euros més.

Segons ha recordat el conseller socialista, tot això es suma «a un pressupost de gairebé 200 milions d'euros, la qual cosa ens converteix en la primera institució de Balears en matèria de serveis socials». Per això, De Juan ha defensat que «el vertader valor del Consell de Mallorca és orientar-se cap a la resolució dels problemes que tenen els col·lectius més vulnerables de la societat».

Un objectiu que es duu a terme «amb el nostre interès per reformar les residències i convertir-les en serveis especialitzats de rehabilitació temporal, la creació d'unitats de convalescència coordinades amb el servei de salut i l'atenció domiciliària a les persones des del seu entorn».

Pel que fa a la dotació econòmica de l'ampliació de competències, De Juan ha apuntat que «és una de les transferències millors dotades que s'han fet mai, perquè ens estan passant tot el que el Govern està gastant en uns serveis que ja estan en marxa, reconeixent-nos a més una inversió extra en despeses indirectes i de gestió».

Malgrat tot, el conseller socialista ha criticat l'abstenció dels grups de l'oposició i en especial del PP, a qui ha acusat de «ser incapaç de tenir il·lusió per uns serveis socials públics, forts i de qualitat, preferint un model de centres privats i concertats en els quals no podem prendre cap decisió en quaranta anys i on a més a més les condicions laborals són molt més dures, amb un 40% menys de salari».

En aquest sentit, De Juan ha lamentat que pel PP «és molt demanar que creguin en uns serveis socials estratègics perquè prefereixen un Consell de Mallorca dèbil i que no pugui prendre decisions».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube