Imprimeix
PDF

Aprovada per unanimitat la proposta socialista per la humanització del part i contra la violència obstètrica

Sílvia Cano ple 30-05-17La Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per la humanització del part i contra la violència obstètrica.

La iniciativa ha estat defensada per la diputada Sílvia Cano, qui ha explicat que l'objectiu de la mateixa és que "Balears sigui una comunitat autònoma referent en les bones praxis i en projectes innovadors en l'obstetrícia, així com en el respecte als drets sexuals i reproductius de les dones, amb millors protocols, formació i innovació per permetre una millor qualitat assistencial a les dones".

Per això, la proposta insta al Govern a impulsar l'estratègia de salut al part normal, unificant, cohesionant i analitzant els criteris i protocols per a garantir els drets de les dones gestants i les seves criatures.

Segons Cano, "Balears ha estat una comunitat capdavantera en l'atenció al part normal i volem que ho segueixi sent, perquè pensam que tenim un marge de maniobra per apropar-nos als estàndards recomanats pel Govern d'Espanya i per la OMS, així com també per avançar en la consolidació de bones pràctiques obstètriques i d'humanització dels parts".

La PNL també insta al Govern a identificar les bones pràctiques i exportar-les al conjunt dels hospitals per tal d'evitar la instrumentalització del part normal i oferir una atenció més humanitzada, a continuar la formació dels professionals per actualitzar coneixements i habilitats pràctiques, i a estudiar l'experiència i viabilitat de projectes com les cases de naixement.

Al debat de la proposta han assistit l'Associació de Comares i Matrones i les autores de la publicació "L'Atenció als Hospitals Públics de Balears- Adequació a les recomanacions de l'estratègia al part normal en el Sistema Nacional de Salut", a qui Cano ha agraït la seva presència.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube